Werking (half) edelstenen en mineralen

 

Hieronder vind je van de (half)edelstenen en mineralen, die ik in mijn armbanden verwerken en/of in mijn webshop verkoop de werking zoals die op vele plekken op internet en in boeken beschreven wordt.

Ik geef alleen de mentale en spirituele werking weer, maar vaak wordt er ook een medische werking aan de stenen toegekend. Als je de naam van de steen op Google invult vind je allerlei informatie.Dit is niet wetenschappelijk bewezen en kan ook nooit een diagnose en/of behandeling van een medische professional vervangen. Ga bij klachten altijd voor advies naar je huisarts en/of andere specialist.

 

Amethist

Harmonie, ontspanning, beschermen en innerlijke rust zijn een paar kenmerken van Amethist. Verder kan deze mooie paarse steen je helpen bij het verwerken van ervaringen, ze geeft zelfinzicht en maakt helder. Amethist is fijn bij emotionele pijn, trauma’s rouw en verlies.

 

Apatiet

Apatiet stimuleert de communicatie en zelfexpressie. Zorgt voor lichamelijke, geestelijke en spirituele groei, creativiteit en vergroot de behoefte aan afwisseling. Andere kenmerken: open, sociaal, extravert, levendig, motiverend en activerend.

 

Aquamarijn

Aquamarijn is sterk kalmerend, tolerant, onbezorgd, ontspannend, maakt vrolijk en helpt bij het spreken in het openbaar. Werkt ondersteunend bij het overbrengen van kennis, communiceren en helpt om doelgericht, succesvol en volhardend te zijn.

 

Boomagaat

Boomagaat is aardend, stabiliserend en beschermend. Het laat je afstand nemen en alles wat objectiever bekijken. Het bevordert rationeel en logisch denken, concentratie en het analytisch vermogen en helpt daarom om praktische oplossingen te vinden voor problemen. Verder is Boomagaat rustgevend, beschermt het tegen negativiteit en trekt het overvloed aan. Het versterkt de persoonlijke kracht, geeft een positief zelfbeeld en vergroot je doorzettingsvermogen.

 

Cherry Opaal

Opaal geeft vrolijkheid. Maakt levenslustig en spontaan. Stimuleert je om te ontwikkelen Geeft een goede stabiele basis, doorzettingsvermogen en wilskracht. Bevorderd de creativiteit, geeft interesse in kunst en laat je mooie dingen waarderen. Maakt je trouw en loyaal en heeft een positieve werking op het geheugen. Opaal houdt niet heel erg van water en kan verkleuren bij (fel)zonlicht.

 

Citrien

Citrien is een echte gelukssteen. Helpt bij zenuwachtigheid en verdriet. Zorgt ervoor dat je weer blij en vrolijk voelt. Geeft moed en energie. Bij examenvrees en faalangst, geeft concentratie. Bij buikpijn (leg de steen op je buik en draag hem daarna bij je); helpt opgedane indrukken te verwerken en te begrijpen; bevordert zelfexpressie; zou helpen bij bedplassen.

Malachiet Azuriet

Het is een vergroeiing van Malachiet en Azuriet. Het brengt balans en harmoniseert botsingen tussen gevoel en verstand. Het helpt je grenzen te bewaken zonder dat je andere mensen kwetst. Verder maakt het creatief en gefocust en laat gevoelens van ontevredenheid, onbehagen en jaloezie verdwijnen. De kralen geven je een goede nachtrust en het helpt malende nachtelijke gedachten te laten verdwijnen. Malachiet Azuriet is ook een fijne steen bij verwerking van verdriet en rouw.

 

Rozenkwarts

Rozenkwarts is de steen van het hart en de liefde. Dus een ideale steensoort voor een mooie moeder & dochter set armbanden. Rozenkwarts opent het hart, zorgt voor eigenliefde, zelfacceptatie, kalmeert bij verdriet en trauma’s en vergroot het empathisch vermogen. Het geeft openheid, behulpzaamheid en stimuleert de creativiteit en fantasie.

 

Sodaliet

Sodaliet is niet alleen mooi, maar heeft ook hele fijne eigenschappen: het geeft zelfinzicht, zorgt dat je trouw blijft aan jezelf. Geeft zelfacceptatie, zelfinzicht, zelfvertrouwen en helpt je bij het doorbreken van denk- en gedragspatronen. Fijn bij schuldgevoelens en angsten. Andere kenmerken: vrijheidsdrang, idealisme, uiten van je mening en gevoelens, logica en rationeel denken.

 

Unakiet

Unakiet laat je weer genieten van het leven. De kralen hebben een hele mooie groen en oranje kleurschakeringen. Kleuren van de aarde. Unakiet werkt aardend, kalmerend en inzicht gevend. Het maakt geestelijke groei mogelijk doordat het inzicht geeft in de oorzaak van je problemen en blokkades. Het helpt je los te laten wat je nu nog niet denkt te durven los te laten. Het geeft een goed humeur. Het wordt ook wel de steen van het innerlijke kind genoemd.

 

Witte Jade

Jade is een beschermende steen en zorgt voor harmonie en evenwicht. Het helpt om negatieve emoties en irritaties los te laten. Het maakt zacht en empathisch. Jade bevorderd de zelfredzaamheid, liefde, tolerantie en verzorging. Het helpt je om ideeën te krijgen en uit te voeren en trekt voorspoed, geluk en welvaart aan. Ga je op reis dan is dit een mooie steen om bij je te dragen voor wat extra bescherming. Er wordt gezegd dat kinderen die last hebben van verlatingsangst deze steen zullen waarderen. Kinderen die zich isoleren, geen vriendjes hebben of zich terugtrekken bij een liefkozing, hebben misschien baat bij de jade. Het zou ze helpen om zich te verbinden met anderen en om te voelen dat ze worden omringd door warmte en liefde.

 

Zalm Opaal India

Opaal geeft vrolijkheid. Maakt levenslustig en spontaan. Stimuleert je om te ontwikkelen Geeft een goede stabiele basis, doorzettingsvermogen en wilskracht. Bevorderd de creativiteit, geeft interesse in kunst en laat je mooie dingen waarderen. Maakt je trouw en loyaal en heeft een positieve werking op het geheugen. Opaal houdt niet heel erg van water en kan verkleuren bij (fel)zonlicht.