Over mij

Leuk dat je mijn site hebt gevonden. Ik hoop van harte dat ik iets voor je kan betekenen.

Misschien had je gehoopt om hier een foto van mij aan te treffen, maar eerlijk gezegd houd ik niet zo van foto’s van mijzelf op internet. Dat zegt iets over mij. Ik ben iemand die liever niet op de voorgrond staat. Mijzelf verkopen op zo’n pagina als dit vind ik dan ook best wel spannend, maar ik ga mijn best doen om hier iets over mijzelf te vertellen waardoor jij een beetje een idee krijgt met wie je in zee zou kunnen gaan. 

Ik ben geboren in hartje Rotterdam  en mijn jeugd bracht ik met name door in Krimpen aan den IJssel. Na 20 jaar in Ouderkerk aan den IJssel te hebben gewoond, woon ik nu in Schoonhoven, waar ik een praktijkruimte aan huis heb met een prachtig uitzicht over de polder.

Sinds 2014 heb ik een praktijk voor kindercoaching. Ik heb wel eens een uitstapje gemaakt naar het coachen van volwassenen, maar mijn hart ligt bij de kinderen. Het is zo mooi om te zien wat echte aandacht kan doen bij kinderen. In 3-6 sessies zie je vaak een hele verandering.

Als ik terug kijk op mijn leven zijn er een aantal momenten geweest waarop ik graag een coach was tegen gekomen. Zo’n iemand zoals ik nu voor anderen mag zijn. Ik denk dat mijn leven dan iets eenvoudiger geweest zou zijn, dat ik eerder de persoon had kunnen worden die ik eigenlijk ben. 

Sinds ik als coach werk geniet ik enorm van die momenten waarop ik kinderen mag helpen om beschermlagen af te pellen, om zichzelf te leren kennen, om zelf problemen te leren oplossen en om ze te laten voelen dat aandacht werkt. Ik stel geen diagnoses, ik zet kinderen niet in hokjes, maar samen met het kind kijk ik hoe het om kan gaan met de dingen waar het tegenaan loopt. 

Ik heb ruime ervaring met adoptie, als adoptiemoeder en vanwege het feit dat ik meer dan 15 jaar ouders en kinderen heb begeleid tijdens het adoptietraject en adoptiereizen naar China en Taiwan.

Ik zeg wel eens: "Ik verkoop aandacht" en eigenlijk is dat de kern van mijn werk: echt aandacht voor iemand, iemand echt zien, serieus nemen en samen zoeken naar de juiste weg, meer is het niet, maar het levert wel heel veel moois op.

Ik hoop dat ik voor jou en/of je kind ook iets mag betekenen en wil graag met je in gesprek om te horen wat jou bezig houdt.

Tot snel!!!

  Ilja Pott

Hoe anderen over mij denken: 

"Ik zou andere mensen adviseren om naar Ilja toe te gaan, omdat Ilja vriendelijk is en professioneel handelt. Alle kinderen uit mijn klas die door Ilja gecoacht zijn en hun ouders zijn vol lof over haar handelen. Ook ik ben tevreden over de vordering van de leerlingen. Ilja past haar coaching per kind op maat aan, zowel de manier van benaderen als de doelen waaraan gewerkt wordt. Zij neemt de tijd voor elke leerling om het kind te zien en samen de doelen te bereiken."

"De kinderen uit mijn klas die gecoacht zijn, gaan heel graag naar Ilja. Zij werken planmatig aan hun doelen en groeien daarin. De leerlingen komen door de positieve aanpak steviger in hun schoenen te staan. Zij genieten van de creatieve opdrachten en zijn trots op de resultaten. Stuk voor stuk behalen zij de doelen, maar eigenlijk willen zij allemaal niet stoppen met de begeleiding!"

Opleidingen en licenties

 • Opleiding Magie van Kindercoaching 
 • Licentiehouder Coacheespel 
 • MatriXcoach 
 • Gecertificeerd Aromatherapeut (Civas)
 • Gecertificeerd coach "Ik Leer Anders"
 • Gecertificeerd Poptalk coach 
 • Bikkeltrainer 
 • Aroma Freedom Technique Practitioner 
 • Lid van de  Theekransjes community 
 • Mindsettraining Talentenlab 
 • Opleiding Basis counsellor (geen examen gedaan)
 • Introductiecursus NLP