Kindercoaching


Soms zit je kind niet goed in zijn vel, heeft het moeite met (nieuwe) situaties of gaat het even niet zo lekker op school. Het hoeven geen grote problemen te zijn, maar je kunt er als ouder toch over inzitten.

Als kindercoach geef ik kinderen op een hele laagdrempelige, creatieve en speelse manier een steuntje in de rug. Samen met het kind kijk ik naar de kwaliteiten die het in huis heeft, leer ik hem hoe gedachten werken en onderzoeken wij op welke manier hij zijn probleem kan aanpakken. 

Tijdens een intakegesprek is er alle tijd om je zorgen en gevoelens te delen, hierbij kan het kind aanwezig zijn, net wat jullie willen. Soms is het prettig om de leerkracht bij de intake te betrekken, ook dat is mogelijk. 

Je kunt bij mij ook terecht met alleen onderbuikgevoelens, je hoeft geen probleem te formuleren. Ook het kind hoeft zelf niet aan te geven wat het "probleem" is. Door spel en gesprekken komen wij er vanzelf achter of er iets speelt en hoe het kind daar mee om kan gaan. 


Kindercoaching kan onder andere ingezet worden bij:

• Niet lekker in z'n vel zitten

• Omgaan met emoties (boosheid, verdriet, angst)

• Weinig zelfvertrouwen, onzeker

• Moeite met sociale contacten

• Pesten of gepest worden

• Negatief gedachten over zichzelf en of over anderen

• Faalangst

• Overgang naar de brugklas

• Omgaan met adoptie

Ook wanneer het kind niet echt een probleem heeft, maar wel een zetje in de rug kan gebruiken is een aantal sessies kindercoaching heel fijn. Het kind vult tijdens de sessies zijn rugzak met allerlei zaken waar hij jarenlang plezier van heeft. 

Ik stel geen diagnoses, ik zet geen stempels, maar ik leer het kind zichzelf kennen en de mogelijkheden die het zelf in huis heeft om met alledaagse problemen om te gaan. Ik ben er echt voor de huis- tuin- en keuken- problemen. Gewoon omdat het even niet lekker gaat en je kind en/of jullie als gezin, weer even uit de negatieve spiraal willen komen.

Soms voelt de stap naar een psycholoog, (ortho)pedagoog etc. te groot. Ook dan kan een aantal sessies kindercoaching helpen om af te wegen of de stap al dan niet gemaakt moet worden. Als ik zelf tijdens het intakegesprek en/of tijdens de coaching merk dat het om meer zou kunnen gaan en een specialistische kijk meerwaarde kan hebben, dan zal ik altijd doorverwijzen naar een andere professional.

Weten of ik iets in jouw situatie kan betekenen? Blijf er niet mee zitten, stuur een mailtje (pandacoaching@outlook.com) of vul het contactformulier in, en ik vertel je vrijblijvend of ik iets voor jou/jullie kan doen.